خرما کلوته

خرمای کلوتهخرمای کلوته یا کلاته(kalute):خرمای کلوته یکی از خرماهای صادراتی استان کرمان می باشد .شباهت این گونه خرما با خرمای مضافتی به حدی می باشد به طوری که در بعضی از نقاط مردم قادر به تشخیص این دو گونه خرما نمی باشند . از بهترین مکانهای کشت این میوه جیرفت کرمان است سطح زیر کشت این شهرستان حدود 122 هکتار می باشد و میزان تولید این نوع خرما در جیرفت حدود  5 تن می باشد است.

ویژگی های خرمای کلوته:این خرما از نوع تر می باشد که خارک ان قرمز وخرمای ان قهوه ای تیره و گوشتی نرم و خوش طعم را داراست . اندازه طول این میوه بین 5/2 الی 5/3 سانتیمتر و میزان رطوبت آن با توجه به زمان برداشت بین 14 الی 22 درصد متغیر می باشد.

.خرمای کلوته معمولا دارای مصارف مختلفی است ولی از مهمترین مصارف آن تازه خوری می باشد. شرکت کشت و صنعت جیرفت یکی از تولیدکنندگان عمده این رقم خرما در سطح کشور می باشد. این شرکت با استفاده از دانش کارشناسان و بهره گیری از اصول علمی موفق به تولید این نوع خرما به صورت ارگانیک شده است. تولید این محصول بصورت ارگانیک موجبات افزایش کیفی خواص این محصول با ارزش غذایی بالا گردیده است.